Εκτύπωση

Πρόγραμμα Αγωγής-Υγείας ''Ανθρώπινα Δικαιώματα''

on . Posted in Αγωγή Υγείας

 Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας : «Ανθρώπινα Δικαιώματα »του 20ου Γυμνασίου Πατρών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Μανωλοπούλου Κων/να  (ΠΕ02) χτίστηκε πάνω στη  φιλοσοφία της  ψηφιακής μάθησης, της διαδικτυακής διερεύνησης και δημοσίευσης καθώς  όλες  οι διερευνητικές εργασίες και οι δράσεις  αναρτήθηκαν σε ένα  blog,που έχει τον τίτλο του δικτύου ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, στο οποίο ανήκε το πρόγραμμά  μας .

  Οι μαθητές του προγράμματος  απόλαυσαν περισσότερο τις εξωσχολικές  δραστηριότητες  και απέδειξαν ότι το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος απόκτησης γνώσεων αλλά καλλιεργεί  κι άλλες  κοινωνικές -  πολιτιστικές δραστηριότητες. Θα τις βρείτε στο blog ως καινοτόμες δράσεις στην αρχική σελίδα   

  Θα περιηγηθείτε σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Carrefour ,που έγινε 10 Δεκέμβρη  2014.Τα πανό κατασκευάστηκαν από τους μαθητές ,όπως επίσης τα φυλλάδια και η αφίσα. Είχαμε  προσκαλέσει και τοπικό κανάλι για να καλύψει τη δράση μας .

  Το βίντεο ενός θεάτρου δρόμου που κάναμε στις 8 Μαρτίου 2015 – Ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα της Γυναίκας στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, διασκευάστηκε από τα λογοτεχνικά κείμενα Γ’ Γυμνασίου, ενώ τα σκηνικά –καμβάδες  ήταν δημιουργίες των μαθητών, όπως θα δείτε  στα αναρτημένα prezi.

  Η αφίσα με την οποία συμμετείχαμε σε ένα φεστιβάλ οδικής ασφάλειας   και οι εμπειρίες μας από τα βιωματικά εργαστήρια  καθιστούν σαφές σε γονείς , εκπαιδευτικούς και μαθητές πως η οδήγηση δίχως  ζώνη είναι αληθινός εφιάλτης.

  Ανοίγοντας τις ετικέτες διερευνητικές εργασίες θα δείτε την διαδικτυακή σύνθεση πρωτότυπων ,πολυτροπικών κειμένων  των μαθητών με θέμα την παιδική βιοπάλη, την παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού,των κοινωνικών στερεοτύπων , της σύγχρονης φτώχειας αλλά και της ιστορικής εξέλιξης των Δικαιωμάτων της Γυναίκας.

 

 Το πρόγραμμά μας περιλάμβανε και εκπαιδευτικές εκδρομές :παρακολούθηση αρχαίας κωμωδίας , ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου, επίσκεψη στη Βουλή, που θα δείτε επιλέγοντας την αντίστοιχη ετικέτα  «Εκπαιδευτικές Εκδρομές » πηγαίνοντας στην αρχική σελίδα του blogμας.

     Για να δείτε το  blogμας πατήστε στον  παρακάτω υπερσύνδεσμο:  http://efhboienergoipoliest.blogspot.gr/ 

                                                                  Καλή σας περιήγηση

                                                                     Ευχαριστούμε θερμά

                                                                          Μανωλοπούλου Κων/να 

Εκτύπωση

Παρουσίαση Προγράμματος Αγωγής Υγείας: Ανθρώπινα Δικαιώματα

on . Posted in Αγωγή Υγείας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 20ο Γυμνάσιο Πατρών στρέφει το ενδιαφέρον του στα Ανθρώπινα Δικαιώματα εστιάζοντας στο χώρο των Δημοκρατικών Αξιών και προάγοντας την Ισότητα, τη Δικαιοσύνη , την Αλληλεγγύη, σε μια εποχή έντονων κοινωνικών, οικονομικών, ιστορικών ανακατατάξεων που ανατρέπει τους κοινωνικούς συσχετισμούς και δημιουργεί νέα δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητήσεων οι μαθητές του προγράμματος Αγωγής Υγείας ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην αδικία που υφίστανται οι μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο με μια σειρά ενδοσχολικών και εξωσχολικών Έκπαιδευτικών Δράσεων και Παρεμβάσεων καθιστώντας το Σχολείο Παράθυρο ανοιχτό στη Γνώση αλλά και στο Όραμα 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
616
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1083624