Εκτύπωση

Πρόγραμμα Αγωγής-Υγείας ''Ανθρώπινα Δικαιώματα''

on . Posted in Αγωγή Υγείας

 Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας : «Ανθρώπινα Δικαιώματα »του 20ου Γυμνασίου Πατρών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Μανωλοπούλου Κων/να  (ΠΕ02) χτίστηκε πάνω στη  φιλοσοφία της  ψηφιακής μάθησης, της διαδικτυακής διερεύνησης και δημοσίευσης καθώς  όλες  οι διερευνητικές εργασίες και οι δράσεις  αναρτήθηκαν σε ένα  blog,που έχει τον τίτλο του δικτύου ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, στο οποίο ανήκε το πρόγραμμά  μας .

  Οι μαθητές του προγράμματος  απόλαυσαν περισσότερο τις εξωσχολικές  δραστηριότητες  και απέδειξαν ότι το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος απόκτησης γνώσεων αλλά καλλιεργεί  κι άλλες  κοινωνικές -  πολιτιστικές δραστηριότητες. Θα τις βρείτε στο blog ως καινοτόμες δράσεις στην αρχική σελίδα   

  Θα περιηγηθείτε σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Carrefour ,που έγινε 10 Δεκέμβρη  2014.Τα πανό κατασκευάστηκαν από τους μαθητές ,όπως επίσης τα φυλλάδια και η αφίσα. Είχαμε  προσκαλέσει και τοπικό κανάλι για να καλύψει τη δράση μας .

  Το βίντεο ενός θεάτρου δρόμου που κάναμε στις 8 Μαρτίου 2015 – Ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα της Γυναίκας στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, διασκευάστηκε από τα λογοτεχνικά κείμενα Γ’ Γυμνασίου, ενώ τα σκηνικά –καμβάδες  ήταν δημιουργίες των μαθητών, όπως θα δείτε  στα αναρτημένα prezi.

  Η αφίσα με την οποία συμμετείχαμε σε ένα φεστιβάλ οδικής ασφάλειας   και οι εμπειρίες μας από τα βιωματικά εργαστήρια  καθιστούν σαφές σε γονείς , εκπαιδευτικούς και μαθητές πως η οδήγηση δίχως  ζώνη είναι αληθινός εφιάλτης.

  Ανοίγοντας τις ετικέτες διερευνητικές εργασίες θα δείτε την διαδικτυακή σύνθεση πρωτότυπων ,πολυτροπικών κειμένων  των μαθητών με θέμα την παιδική βιοπάλη, την παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού,των κοινωνικών στερεοτύπων , της σύγχρονης φτώχειας αλλά και της ιστορικής εξέλιξης των Δικαιωμάτων της Γυναίκας.

 

 Το πρόγραμμά μας περιλάμβανε και εκπαιδευτικές εκδρομές :παρακολούθηση αρχαίας κωμωδίας , ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου, επίσκεψη στη Βουλή, που θα δείτε επιλέγοντας την αντίστοιχη ετικέτα  «Εκπαιδευτικές Εκδρομές » πηγαίνοντας στην αρχική σελίδα του blogμας.

     Για να δείτε το  blogμας πατήστε στον  παρακάτω υπερσύνδεσμο:  http://efhboienergoipoliest.blogspot.gr/ 

                                                                  Καλή σας περιήγηση

                                                                     Ευχαριστούμε θερμά

                                                                          Μανωλοπούλου Κων/να 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
613
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1066351