Ιστολόγιο

Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής
Εκτύπωση

Το Σχολείο μας

on . Posted in Γενική Κατηγορία

school 12

  Το 20ό Γυμνάσιο Πάτρας ιδρύθηκε το 1986 και συστεγαζόταν αρχικά με το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας μέχρι το 1998. Από το σχολικό έτος 1998-99 μεταφέρθηκε σε καινούργιο συγκρότημα και λειτοργεί πλέον σε πρωϊνή βάρδια.
  Από το έτος 1999-2000 το Σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα "Οδυσσεύς" που σκοπός του ήταν να εκπαιδεύσει καθηγητές σε όλη την Ελλάδα στη χρήση των υπολογιστών στη διδασκαλία και
στο πρόγραμμα "Επίδαυρος" που φροντίζει για τη δημιουργία Σχολικών Βιβλιοθηκών που σκοπό έχουν να λειτουργήσουν και ως δανειστικές βιβλιοθήκες και για τους περίοικους της περιοχής. Η Βιβλιοθήκη μας άρχισε να λειτουργεί από το έτος 2000.
  Το 20ό Γυμνάσιο Πάτρας ήταν από τα πρώτα σχολεία πανελλαδικά που εξοπλίστηκαν με διαδραστικούς πίνακες με προβολικά συστήματα και είναι εξοπλισμένο άρτια για το εκπαιδευτικό του έργο. 
  Το Σχολείο μας έχει δυναμικότητα 180 περίπου μαθητών οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε 11 τμήματα (τρία τμήματα για τη Γ' τάξη και τέσσερα για την Α' και Β'). Οι περισσότεροι από τους μαθητές του Σχολείου μας προέρχονται από την Περιβόλα και τον οικισμό του Ν. Σουλίου στους πρόποδες του Παναχαϊκού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Ο αριθμός των καθηγητών που εργάζονται στο Σχολείο είναι περίπου 22 σε μόνιμη βάση και συμπληρώνεται ο αριθμός τους από αναπληρωτές καθηγητές και αποσπασμένους από άλλα σχολεία. 
  Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Σχολείου και με τη συμπαράσταση των καθηγητών, οι μαθητές του Σχολείου έχουν εργασθεί σε διάφορα προγράμματα και δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τον πολιτισμό στην περιοχή μας και για το ίδιο το Σχολείο όπως: Ευρωπαϊκά Προγράμματα Comenius, etwinning, Περιβαλλοντικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσες.  
all.jpg

Εγγραφή

Στατιστικά

Επισκέπτες
37
Άρθρα
340
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
265269