Εκτύπωση

Το Σχολείο μας

on . Posted in Γενική Κατηγορία

school 12

     Το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας ιδρύθηκε το 1986 και συστεγαζόταν με το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας μέχρι το 1998. Από το σχολικό έτος 1998-99 μεταφέρθηκε σε καινούργιο συγκρότημα και λειτουργεί πλέον σε πρωϊνή βάρδια.
     Από το έτος 1999-2000 το Σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" που σκοπός του ήταν να εκπαιδεύσει καθηγητές σε όλη την Ελλάδα στη χρήση των υπολογιστών στη διδασκαλία και στο πρόγραμμα "Επίδαυρος" που φροντίζει για τη δημιουργία Σχολικών Βιβλιοθηκών που σκοπό έχουν να λειτουργήσουν και ως δανειστικές βιβλιοθήκες και για τους περίοικους της περιοχής. Η Βιβλιοθήκη μας άρχισε να λειτουργεί από το έτος 2000.
      Το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας ήταν από τα πρώτα σχολεία πανελλαδικά που εξοπλίστηκαν με διαδραστικούς πίνακες καιπροβολικά συστήματα.
      Το Σχολείο μας έχει δυναμικότητα ~250 μαθητών οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε 11 τμήματα. Οι περισσότεροι από τους μαθητές του Σχολείου μας προέρχονται από την Περιβόλα και τον οικισμό του Ν. Σουλίου στους πρόποδες του Παναχαϊκού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή (π.χ Μπεγουλάκι, Καρυά). Το προσωπικό του σχολείο μας αποτελείται από ~30 εκπαιδευτικούς, 1 καθαρίστρια με μόνιμη σχέση εργασίας και 1 υπεύθυνη διαχείρισης του κιλικείου.   
        Κατά την διάρκεια των χρόνων, οι μαθητές του σχολείου μας έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα και δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τον πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή μας όπως: Ευρωπαϊκά Προγράμματα Comenius, etwinning, Περιβαλλοντικά Προγράμματα και Θεατρικές Παραστάσες.  
all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
616
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1083615