Εκτύπωση

Παρουσίαση Προγράμματος Αγωγής Υγείας: Ανθρώπινα Δικαιώματα

on . Posted in Αγωγή Υγείας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 20ο Γυμνάσιο Πατρών στρέφει το ενδιαφέρον του στα Ανθρώπινα Δικαιώματα εστιάζοντας στο χώρο των Δημοκρατικών Αξιών και προάγοντας την Ισότητα, τη Δικαιοσύνη , την Αλληλεγγύη, σε μια εποχή έντονων κοινωνικών, οικονομικών, ιστορικών ανακατατάξεων που ανατρέπει τους κοινωνικούς συσχετισμούς και δημιουργεί νέα δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο αναζητήσεων οι μαθητές του προγράμματος Αγωγής Υγείας ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην αδικία που υφίστανται οι μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο με μια σειρά ενδοσχολικών και εξωσχολικών Έκπαιδευτικών Δράσεων και Παρεμβάσεων καθιστώντας το Σχολείο Παράθυρο ανοιχτό στη Γνώση αλλά και στο Όραμα 

 Η υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Μανωλοπούλου Κ. ευχαριστεί αρχικά την κ. Θωμοπούλου Ι. υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαίας για την ουσιαστική και ένθερμη υποστήριξή της αλλά και όλους τους μαθητές του προγράμματος και ελπίζει μελλοντικά να διατρέξει μαζί με τους Ενεργούς Έφηβους Πολίτες του 20ου Γυμνασίου νέους αγώνες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προβληματισμού.
Στόχος μας είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην οικογένεια, το σχολείο, την πόλη όπου ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι. Και η επίτευξη αυτού του στόχου δεν μπορεί να μείνει εκτός της σχολικής κοινότητας. Η ψυχική και κοινωνική Υγεία για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται να έχει μακροχρόνιες όπως προκύπτειει από την επικαιρότητα, πολυεπίπεδες δράσεις πρόληψης για την οικογένεια (γονείς παιδιά), το σχολείο (εκπαιδευτικοί – μαθητές), τη γειτονιά μας (εθελοντές).
 
To πρόγραμμά μας για να έχει αποτελέσματα χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας.
Αναζητήστε τις δράσεις μας στο blog του Προγράμματος ¨Ενεργοί έφηβοι Πολίτες" στο Διαδίκτυο.

                                            ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1036490