Εκτύπωση

Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και εφηβεία

on . Posted in Αγωγή Υγείας

micro Sex diapaid1Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: Ανθρώπινα Δικαιώματα του σχολείου μας πραγματοποίησε στις 25 Ιανουαρίου 2016 εκπαιδευτική παρέμβαση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε θέματα ζωτικής σημασίας για τη ζωή των μαθητών και τις σχέσεις γονέων – παιδιών,

όπως η αναπαραγωγική υγεία, η πρόληψη των πρόωρων σεξουαλικών σχέσεων, η πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων με ιδιαίτερη αναφορά στο AIDS και γενικότερα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Εισηγήτρια της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν η Καθηγήτρια κα Καλλιόπη Τσεμπέρη, Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας.

Sex diapaid2

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με τον δέοντα σεβασμό στην ανάγκη ενημέρωσης και άρσης των στερεοτύπων στις διαφυλικές σχέσεις, που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα ατομικής ευτυχίας αλλά και κοινωνικής υγείας -εναρμόνισης με το περιβάλλον ,που ζούμε και δρούμε.Όπως ειπώθηκε στην εισήγηση τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου: ΑΓΑΠΗ ΕΡΩΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΛΙΑ. Ειδικότερα για τον ¨Ερωτα και την ¨Αγάπη πεθαίνουν, όταν σβήσει και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσεμπέρη για τη βιωματική προσέγγιση 

Η υπεύθυνη προγράμματος : Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα (ΠΕ02)

 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1036488