Εκτύπωση

Διακεκριμμένος ομιλητής περί ...ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

on . Posted in Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 31/3/2023 και ώρα 13:30, οι Όμιλοι «Θέατρο και Μαθηματικά» και «τα Μαθηματικά στον Κόσμο» θα έχουν τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούν τον κ.Γεώργιο Δάσιο, Oμότιμο Καθηγητή Παν/μίου Πατρών, Aντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων  για πολλά χρόνια.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ομίλων ετοιμάζουν ό,τι απορίες, ιδέες, απόψεις, ανησυχίες, αγωνίες έχουν για τα Μαθηματικά, για τις Επιστήμες και το μέλλον τους.

Τους/τις περιμένουν αναπάντεχες απαντήσεις!

 

τους μαθητές μας υποστηρίζουν και προετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί

κ. Γιαννίση Μαρία (ΠΕ03) και κ. Νικολάου Παρασκευή (ΠΕ03)

 

Δύο λόγια για τον διακεκριμένο προσκαλεσμένο μας:
Ο Γεώργιος Δάσιος είναι πολύ γνωστός στους κύκλους ως ένας εξαίρετος Μαθηματικός που δίδαξε χρόνια ....

στο τμήμα των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών άρα έχει πολύ καλή γνώση Θεωρητικών αλλά και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του ξεχωρίζειότι, κατά το διάστημα 2005-2008, ήταν κάτοχος Έδρας Αριστείας MarieCurie στο Department of Applied Mathematics and Theoretical Physics του Πανεπιστημίου Cambridge της Αγγλίας. Η έδρα αυτή ήταν μία από τις 16 συνολικά έδρες αριστείας που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2005 σε όλον τον κόσμο για όλες τις επιστημονικές περιοχές και ο υποψήφιος ήταν ο μόνος προταθείς επιστήμονας από τον Ελλαδικό χώρο.

Τότε συμμετείχε στην ομάδα του πολυβραβευμένου καθηγητή Μη Γραμμικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Cambridge Αθανάσιου Φωκά, Μαθηματικού και Ιατρού, η οποία αποκωδικοποιεί μυστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου με μαθηματικές μεθόδους. Όχημά τους στον δρόμο προς την εν λόγω αποκωδικοποίηση ένα επίτευγμα που ακούει στο όνομα MEG ή άλλως μαγνητοεγκεφαλογραφία, ένα θαυμάσιο δείγμα της διασταύρωσης εφαρμοσμένου μαθηματικού λογισμού και ανήσυχης ιατρικής σκέψης.

Σημαντικό στην καριέρα του Γεωργίου Δάσιου είναι πως έχει υπάρξει Πρόεδρος του
Εθνικού Οργανισμού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
613
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1066387