Εκτύπωση

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius 2011-13

on . Posted in Ευρωπαϊκά προγράμματα

ComeniusΤις χρονιές 2011-13 υλόποιήθηκε από το σχολείο μας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius (ανταλλαγής μαθητών) με τίτλο "Δημιουργικότητα σε ένα Ψηφιακό Κόσμο" (Creativity in a Digital World). Οργανωτικό σχολείο ήταν το Σχολείο Zaklandi Skolo profesora Svejcara v Praze 12 από την Πράγα, της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Συμμετείχαν επίσης ακόμη επτά σχολεία της Ευρώπης (σύνολο 9), τα εξής: 

  1. Abyn’s School – Αγγλία - Λονδίνο
  2. SzkolaPodstawowanr 19 wLegnicy– Πολωνία - Λεγκνίτσα
  3. Kocatepe Ilkogretim Okulu – Τουρκία -Κωνσταντινούπολη
  4. InstitutoComp. San Rocco – Ιταλία - Φαένζα
  5. ScoalaGimnazialaNr. 1 – Ρουμανία - Ιντιπεντέντσα
  6. Osnovna sola Miska Kranjca – Σλοβενία - Λιουμπλιάνα
  7. ZER Guiciverni – Ισπανία - Τάρεγκα

Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν να βελτιωθούν οι ψηφiακές δεξιότητες τόσο των μαθητών μας, όσο και των καθηγητών του Σχολείου μας. Αυτό συμφωνήθηκε να γίνει μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως: η απόδοση του παραμυθιού της Σταχτοπούτας με τον τρόπο που έκρινε το κάθε σχολείο και η ιδέα της προώθησης του κάθε σχολικού ιδρύματος ξεχωριστά με το πλαίσιο "Πουλώντας το Σχολείο μου". Εδώ γινόταν αναφορά στα πλεονεκτήματα του κάθε σχολείου και γιατί κανείς θα μπορούσε να ενδιαφερθεί να το "αγοράσει". Εδώ είναι η παρουσίαση του "Πουλώντας το Σχολείο μου" που δημιούργησαν οι μαθητές μας.


Επίσης με τη βοήθεια άλλων προγραμμάτων παρουσίασης ελεύθερου λογισμικού οι μαθητές μας δημιουργούσαν παρουσιάσεις και εργασίες που συμφωνούσαμε κάθε φορά, στις συναντήσεις των εταίρων. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ταξίδεψαν στο εξωτερικό 27 συνολικά μαθητές μας και 8 καθηγητές. Στην πρώτη μας επίσκεψη στο εξωτερικό με τους μαθητές μας, επισκεφθήκαμε το Σχολείο Οsnovan sole Miska Kranjca - στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν πραγματικά εντυπωσιακές! Παρακάτω είναι το βίντεο που δημιουργήσαμε από την επίσκεψή μας στη Σλοβενία.

Στο δεύτερο ταξίδι στο εξωτερικό, επισκεφθήκαμε το Σχολικό Συγκρότημα Instituto Comprensivo San Roco στην πόλη Φαένζα, της Ιταλίας. Επισκεφθήκαμε επίσης την ιστορική πόλη της Ραβένα και τα παιδιά μας ξεχώρισαν εκτός των άλλων και με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσιάσαμε στους φίλους μας στην Ιταλία. Είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε και ελληνικά εδέσματα αλλά και να προβάλουμε τη χώρα μας με ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί εξ ολοκλήρου από ελικόπτερο. Ακολουθεί το σχετικό βίντεο. 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
52
Άρθρα
407
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
452916