Εκτύπωση

ΤΕΧΝΗ...για τα ανθρώπινα δικαιώματα

on . Posted in Διδακτικές Επισκέψεις

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης».

Άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ

Η 10η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HumanRightsDay) σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου του 1948.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και τα νοήματα που προβάλλει, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στον κινηματογράφο ODEON (VesoMare) και παρακολούθησε την ταινία με τον διττής σημασίας τίτλο «Race» (σημαίνει αγώνας και φυλή), παραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία του Στίβεν Χόπκινς. Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του θρύλου των Ολυμπιακών αγώνων, Τζέσε Όουενς, η ταινία υπερασπίζεται το ανθρώπινο δικαίωμα για δίκαιη και ίση μεταχείριση και μας παρακινεί να παλεύουμε για τα όνειρα μας.Εξυμνεί τον αγώνα ενάντια στις φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

1642094869714

Ο πολιτισμός εξάλλου κάθε κοινωνίας σηματοδοτείται από το σεβασμό της στις αξίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην τέχνη. Πόσο μάλλον όταν η αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζεται μέσα από την «τέχνη των τεχνών», όπως όχι άδικα οι σινεφίλ αποκαλούν τον κινηματογράφο.

[Λέμε την Γνώμη μας] + [ Δείτε φωτογραφίες ]

Συντονιστική Ομάδα Εκπαιδευτικών
κ. Σταθοπούλου (καλλιτεχνικών), κ. Τσαμπακάλου (φιλόλογος), κ. Σκέντζου (μουσικός),
κ. Θεοδωροπούλου (οικιακής οικονομίας)

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1056318