Εκτύπωση

Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

on . Posted in Διδακτικές Επισκέψεις

mouseio

  Μια από τις πιο όμορφες διδακτικές  επισκέψεις  της σχολικής χρονιάς 2013-2014 πραγματοποιήθηκε από την Α’ Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στα  πλαίσια της  βιωματικότητας και της εναλλακτικής μάθησης του διδακτικού αντικειμένου της Ιστορίας και της  Τεχνολογίας .Οι μαθητές προετοιμάστηκαν κατάλληλα συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας που σχετιζόταν με την προβολή  video, αφιερωμένου στο μουσείο.

  Την ημέρα της επίσκεψης οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν εξωτερικά και εσωτερικά  στον Πολιτιστικό  χώρο  από τις υπεύθυνες καθηγήτριες  Μανωλοπούλου  Κωνσταντίνα (ΠΕΟ2) και Παπαδάτου Ιωάννα  (ΠΕ12.01)  ζωγράφισαν αλλά και συμμετείχαν σε μια συνέντευξη, στην οποία εξέθεσαν τις εντυπώσεις τους αλλά και τις ιδέες τους για τη σπουδαιότητα και την αξία  τέτοιων πολιτιστικών θησαυρών.

  Η μοναδική σε γνώση  και εμπειρία επίσκεψη ενέπνευσε στην ομάδα καινοτόμων δράσεων του σχολείου μας μια ψηφιακή δημιουργία  (prezi)  για να θυμούνται  οι μαθητές ,όσα έζησαν.  Συγχαρητήρια στις  μαθήτριες : Καραλή Αγγελική και Καμπούρη Ευδοκία αλλά και σε όλα τα παιδιά ,που εξέφρασαν ενθουσιασμό για  τη δράση αυτή . Απολαύστε την ψηφιακή περιήγησή μας  πατώνταςεδώ.

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
612
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1065880