Εκτύπωση

Βιωματική Μάθηση στην Ιστορία

on . Posted in Δραστηριότητες

οπλα7(Ιστορία Γ Γυμνασίου):Ο Ελληνισμός από τα μέσα του 18ου αιώνα έως αρχές του 20ου.

   Στο πλαίσιο της πρόσληψης της ιστορικής γνώσης μέσα από τη βιωματική μάθηση, μέλη   του Ιστορικού Εθνολογικού Μουσείου Πατρών από το Άγημα Αρμάτων και  Παραδοσιακής    Ελληνικής Φορεσιάς του Σκακιστικού Ομίλου Πατρών συμμετείχαν μετά   από πρόσκληση της κ. Μανωλοπούλου Κων/νας (φιλολόγου) σε μια κοινή εκπαιδευτική   επιμορφωτική     Δράση με τους μαθητές της Γ ' Γυμνασίου παρουσιάζοντας τις ιδιωτικές   συλλογές τους :1) πιστά αντίγραφα τοπικών ενδυμασιών,(χωρικός,αστός,αγωνιστής 1821). 2)άρματα και πολεμικά μέσα- αλλά και σημαντικά είδη οικιακής -πολεμικής χρήσης της καθημερινής ζωής των Ελλήνων Αγωνιστών.

[ Λέμε τη Γνώμη μας ]

Σκοπός μας ήταν οι μαθητές μέσα από την αλληλεπίδραση και προσομοίωση ρόλων να αναβιώσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων από τα μέσα του 18ου αιώνα έως τις αρχές 20ου και να αντιληφθούν έτσι καλύτερα τις δυνατότητες-συνθήκες που διαμόρφωσαν την Ελληνική επανάσταση του 1821.

Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που μας ταξίδεψε στο παρελθόν και μας μετέδωσε την αγάπη για την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σκακιστικό 'Ομιλο Πατρών για την ευαισθησία και το μεράκι που μας επέδειξαν απέναντι στα ιστορικά κειμήλια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

οπλα2 οπλα3 οπλα4 οπλα6 οπλα1  οπλα7

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1042071