Εκτύπωση

Λαχανόκηπος 2016-17

on . Posted in Περιβαλλοντικά Προγράμματα

20161202 133946 Burst01Και την καινούργια χρονιά, συνεχίζουμε το Περιβαλλοντικο μας πρόγραμμα με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα λαχανόκηπο και να φροντίζουμε τα φυτά και τα δέντρα στο προαύλιo του Σχολείου μας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από καινουργιους μαθητές, κατά κύριο λόγο από την Α΄τάξη, για συμμετοχή στο πρόγραμμά μας, όπως άλλωστε φαίνεται και από τη φωτογραφία της ομάδας μας! 

Ξεκινήσαμε φυτεύοντας κάποια φυτά στο λαχανόκηπό μας, ο οποίος, με τη βοήθεια ενός γείτονα, είχε φρεζαριστεί και εμπλουτιστεί με τσιπουρόχωμα. Τα πρώτα μας φυτώρια ήταν μαρούλια, κρεμμυδάκια, σέλινο, μαϊντανός, κουκιά, αντίδια και άγρια ραδίκια. Περιμένουμε να τα δούμε να μεγαλώνουν με τη φροντίδα της ομάδας μας!!!

Στη συνέχεια μαζέψαμε τις ελιές από την αυλή του Σχολείου μας και μάλιστα ανταμειφθήκαμε με 5 λίτρα ελαιόλαδο, το οποίο και δόθηκε σε οικονομικά ασθενέστερη οικογένεια. Επίσης, όπως και πέρυσι, κλαδέψαμε τις μουριές που υπάρχουν και αυτές στην αυλή μας. Τα φύλλα από τα δέντρα δόθηκαν για τροφή σε ζώα που εκτρέφουν κάποιοι από τους γονείς μαθητών μας. Γενικώς λειτουργούμε αειφορικά!!! Και βέβαια, συνεχίζουμε και με την κομποστοποίση, χάρις στο πρόγραμμα του Δήμου που μας έχει διαθέσει ένα κάδο κομποστοποίησης. 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1036314