Εκτύπωση

Πλανητικές Περιπλανήσεις

on . Posted in Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 9/12/2022, οι Όμιλοι «Θέατρο και Μαθηματικά» και «τα Μαθηματικά στον Κόσμο» προσκαλούν μαθήτριες, μαθητές, καθηγητές και γονείς να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση του Αντώνιου Αντωνίου, Αστροφυσικού, με τίτλο «Πλανητικές Περιπλανήσεις»

Χρόνος: Παρασκευή 9/12/2022,  Ώρα: 13:30

                                                                                  η-Αίθουσα: Ηλεκτρονική Αίθουσα Μαθηματικών

Σας περιμένουμε...

 

Προσκεκλημένος ομιλητής

Αντώνιος Αναστ. Αντωνίου, Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Αστροφυσικής- Αστρονομίας – Μηχανικής, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ιστοσελίδα: https://www.antonios-antoniou.gr/ 

Το πλανητικό μας σύστημα είναι μια σφιχταγκαλιασμένη οικογένεια μέσα στην οποία κυριαρχεί και βασιλεύει ο ζωοδότης Ήλιος. Γύρω τουστριφογυρίζουν «υπάκουα» οι εννιά θεοί-πλανήτες. Γύρω από τους πλανήτες, φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, στριφογυρίζουν οι δορυφόροι τους. Καθώς ο πλανητικός χορός αυτός συνεχίζεται στους αιώνες, οι κομήτες σαν ουράνια πυροτεχνήματα από καιρό σε καιρό χαράζουν δρόμους λαμπρούς και ανεξερεύνητους. Πόσα μυστήρια, φόβους και ελπίδες κρύβει η ουράνια αυτή οικογένεια; Πολλά από τα πολύ καλά κρυμμένα μυστικά της «θεϊκής» αυτής πλανητικής θα αποκαλύψουμε στη διαδικτυακή μας συνάντηση.

Λίγα λόγια για τον επιστήμονα

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας

Σπούδασε Μαθηματικά στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική στην Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ανήκει στο Ερευνητικό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Είναι, επίσης, μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα εντεταλμένα επιστημονικά και ερευνητικά του αντικείμενα είναι η φασματοσκοπική μελέτη θερμών αστέρων εκπομπής, αστρικών ατμοσφαιρών και ενεργών γαλαξιακών πυρήνων στην υπεριώδη περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Παράλληλα εκτελεί εθελοντικά τα καθήκοντα του επιστημονικού διευθυντή της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας.

Περισσότερες από 90 επιστημονικές εργασίες του (Δεκέμβριος 2021) έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό «συντελεστή απήχησης (impactfactor)» καθώς και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές. Έχει υπάρξει τρεις φορές προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια Αστροφυσικής στο εξωτερικό. Έχει δώσει περισσότερες από 300 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Πανεπιστήμια, Σχολεία, Επιστημονικές Ενώσεις και Σωματεία σε ημερίδες επιστημονικού και ευρύτερου πολιτιστικού περιεχομένου. Έχει κάνει, επίσης, σειρά εκπομπών και συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1021462