Εκτύπωση

Βιωματική Μάθηση(Διαδραστικός Κινηματoγράφος)

on . Posted in Διδακτικές Επισκέψεις

μακεδονια1

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Β Γυμνασιού και Ιστορίας Γ Γυμνασίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν ένα  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Διαδραστικού Κινηματογράφου με θέμα:"Η Ιστορία της Μακεδονίας" στον κινηματογράφο "ΠΑΝΘΕΟΝ"

Παύλος Μελάς Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές μας που   συνέβαλε στον προσανατολισμό Ιστορικού ενδιαφέροντος , σε μια εποχή που αμφισβητεί τις Εθνικές αξίες, κλονίζει Ιστορικές συνειδήσεις και μας προκαλεί στην αποτύπωση νέων προς διερεύνηση ιστορικών γεγονότων και Εθνικών συμφωνιών στο Βαλκανικό χώρο..(Συμφωνία Πρεσπών).Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν να εστιάσουμε διερευνητικά στη σημασία της θυσίας του Παύλου Μελά στο Μακεδονικό Ζήτημα ,όπως και στο θέμα του Αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια.

[ Λέμε την ΓΝΩΜΗ μας ]

Αρχηγός της διδακτικής επίσκεψης ορίστηκε η κ. Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα (φιλόλογος) με συνοδούς την κ. Τσαμπακάλου Νίκη (φιλόλογο) τον κ. Ιωαννίδη Χρήστο (μαθηματικό) και την κ. Τεκτωνίδου Δόμνα (πληροφορικό)

Μακεδονία2   Εκπληρώθηκαν στο μέγιστο βαθμό οι εκπαιδευτικοί στόχοι που τέθηκαν αρχικά:1)Η ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης και ιστορικής συνείδησης μέσα από τη γνωριμία και αφομοίωση των σημαντικότερων ιστορικών σταθμών της Αρχαίας και Νεότερης Μακεδονίας2) Η ανάδειξη των ελληνικών στοιχείων της Μακεδονίας.     

Η δημιουργία αισθημάτων σεβασμού και θαυμασμού στην Ιστορία της Μακεδονίας από τον 7ο αιώνα π.χ μέχρι σήμερα ήταν μια άλλη ενδιαφέρουσα πλευρά του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.                                                                                                                           Οι μαθητές αλληλεπίδρασαν διαδραστικά μέσω των ειδικών ασύρματων τηλεχειριστηρίων με τα προβαλλόμενα μέρη του έργου και ανακάλυψαν ψυχαγωγικά την άρρηκτη σχέση του παρελθόντος με την σύγχρονη πραγματικότητα .Ταυτίστηκαν με τους συνομήλικούς τους ηθοποιούς , συμμετέχοντας στα απρόοπτα που αντιμετώπιζαν οι πρωταγωνιστές της διαδραστικής ταινίας

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό "Φωτόγραμμα" και τον κινηματογράφο "ΠΑΝΘΕΟΝ" για την υλοποίηση και προβολή της Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας.

Αρχηγός Διδακτικής επίσκεψης: Μανωλοπούλου Κων/να (Πε02)

Συνοδοί:Τσαμπακάλου Νίκη,Ιωαννίδης Χρήστος,Τεκτονίδου Δόμνα.

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 25 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
613
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1070100