Εκτύπωση

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

on . Posted in Καινοτόμες δράσεις

«Δράσεις για την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, το σχολείο μας συμμετέχει μέσω του Προγράμματος Αγωγής Υγείας:Εγώ ,όπως κι Εσύ :Εξερευνώντας τη Διαφορετικότητα μέσα από την Τέχνη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού 2017 του Δήμου Πατρέων, αναφορικά με τα δικαιώματα των ανήλικων προσφύγων και την άρση των προκαταλήψεων και του ρατσισμού σε βάρος των προσφύγων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συμμετοχή των παρακάτω σχολείων:  6ο Γυμνάσιο Πατρών, 20ο Γυμνάσιο Πατρών, ΓΕΛ  Δεμενίκων και 5ο ΓΕΛ Πατρών, στη «ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ "Μονόλογοι από το Αιγαίο" - το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων - Για να ακουστεί η φωνή τους!»,με την αξιοποίηση του βιβλίου “Μονόλογοι από το Αιγαίο”, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ώρα 11.00-13.30,στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, στην Πάτρα.

Ειδικότερα το σχολείο μας ανέλαβε την δραματοποίηση της ενότητας τα" Όνειρα" των ασυνόδευτων ανηλίκων όπως αυτά συμπίπτουν ολοφάνερα με τα όνειρα κάθε ανήλικου παιδιού.

Ο στόχος της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής ανισότητας αλλά και η συνειδητοποίηση του κοινής ιδεολογικής συστράτευσης στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του Διαφωτισμού των συνανθρώπων μας με τη μορφή εξωσχολικών βιωματικών δράσεων.

Το βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" θα βρείτε μαζί με εξαιρετικές εικαστικές απεικονίσεις των ίδιων των παιδιών  εδώ  

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να επικρατήσει περισσότερη Ειρήνη και ένα Πνεύμα Αλληλεγγύης και Αμοιβαίας κατανόησης στον Σύγχρονο Κόσμο Μας 

Η υπεύθυνη του Προγράμματος

Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 επισκέπτες και 2 μέλη

  • admin

Στατιστικά

Επισκέπτες
48
Άρθρα
369
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
314398