Εκτύπωση

Μίλα τώρα - Σπάσε τη σιωπή ( Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού)

on . Posted in Καινοτόμες δράσεις

    εκφοβ6Έναν βιωματικό τρόπο προσέγγισης του bullying πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας (Παρ. 8/3/2019) με την διαμεσολάβηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα (φιλόλογος) και Παπαδοπούλου Πούλια (κοινωνιολόγος), προκειμένου να αντιληφθούν τις ψυχοσωματικές επιπτώσεις του κοινωνικού αυτού φαινομένου.

    Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα (continue reading)...

Εκτύπωση

Λεονάρντο ντα Βίντσι :"Η Ιδιοφυία"(Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Αθήνα)

on . Posted in Καινοτόμες δράσεις

δείπνος 

Την Παρασκευή 7/12/2018 η Γ τάξη επισκέφτηκε την έκθεση Λεονάρντο ντα Βίντσι στην ΑΘΗΝΑ κάνοντας και μια σύντομη στάση στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η κ. Μανωλοπούλου (φιλόλογος) με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Τσαμπακάλου (φιλόλογο) και τον κ. Στρίγκο (καλλιτεχνικών) O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. 

Ως αρχέτυπο του «Αναγεννησιακού Ανθρώπου», όπως έχει χαρακτηριστεί,  o Nτα Βίντσι υπήρξε γνώστης των τεχνών, της επιστήμης, της μηχανικής και της μουσικής. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι μας αποκάλυψε την πολυσχιδή δραστηριότητά του,τους μύθους και τους θρύλους γύρω από τη ζωή του που ακόμη εντυπωσιάζουν 550 χρόνια μετά.

 *** Λέμε την γνώμη μας για την εκδρομή ***

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδρομή...

Εκτύπωση

Πάτρα: Μαθητές ερεύνησαν για μία πιο... οικολογική μετακίνηση(The Best news)

on . Posted in Καινοτόμες δράσεις

  Στις εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility συμμετείχαν οι μαθητές του 20ου Γυμνασίου Πάτρας και του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικολογική Μετακίνηση οι μαθητές ερεύνησαν και κατέγραψαν προβλήματα της πόλης τους.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία σκοπός ήταν να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία ενώ οι μαθητές κατέθεσαν προτάσεις και εξέφρασαν την ανάγκη που υπάρχει να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις πόλεις,. Τα παιδιά τόνισαν με το δικό τους τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και την αλλαγή συμπεριφορών κατά την κυκλοφορία στο κέντρο των πόλεων.

*Οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σε αυτό από τον Νοέμβριο 2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018

Η ομάδα από το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας με μήνυμα «Τόλμησε να ζεις τα όνειρα σου» παρουσίασε τον τρόπο που δούλεψε. Βιωματικές δράσεις, καταγραφή προβλημάτων και κατάθεση προτάσεων ήταν τα βήματα που ακολούθησε.

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 43 επισκέπτες και ένα μέλος

  • admin

Στατιστικά

Επισκέπτες
52
Άρθρα
376
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
330884