Εκτύπωση

Ήρωες του 21: ΓΙΑΝΝΙΑΣ

on . Posted in Ανακοινώσεις

χορός φωτόΜετά από πρόσκληση το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης στα χνάρια του 1821 αφανείς ήρωες "Γιαννιάς" στην πλατεία Γιαννιά στην Πάτρα (26-03-2023). Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Γεωργία Νικολοπούλου. Το χώρο της εκδήλωσης κοσμούσε η μακέτα που είχε κατασκευάσει η πολιτιστική ομάδα μαθητών του σχολείου μας, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η οποία παραμένει στον χώρο του σχολείου μας.

Mετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την εκπαιδευτικό κ. Νικολοπούλου Γεωργία στα εγκαίνια του Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης (17-03-2023) στους Αμπελόκηπους του δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία. Συνέχεια της ενασχόλησής μας με τους ήρωες της Προστοβίτσας (σημερινής Δροσιάς Αχαΐας) Γιάννης και Γιώργης Γιαννιάς, τους ένδοξους καπεταναίους του 1821, ο Δήμος Ερυμάνθου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο οι "Γιαννιάδες" φύτεψε έναν πλάτανο ζωντανεύοντας τον αγέρωχο υπεραιωνόβιο πλάτανο που βρίσκεται στον οικισμό της Δροσιάς.

Tο σχολείο μας συμμετείχε και στη σήμανση του Πλατάνου στην Δροσιά τον Σεπτέμβριο του 2021 ως μνημείο της Ελληνικής Επανάστασης

 
all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1021952