Εκτύπωση

Πάτρα: Μαθητές ερεύνησαν για μία πιο... οικολογική μετακίνηση(The Best news)

on . Posted in Καινοτόμες δράσεις

  Στις εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility συμμετείχαν οι μαθητές του 20ου Γυμνασίου Πάτρας και του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικολογική Μετακίνηση οι μαθητές ερεύνησαν και κατέγραψαν προβλήματα της πόλης τους.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία σκοπός ήταν να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία ενώ οι μαθητές κατέθεσαν προτάσεις και εξέφρασαν την ανάγκη που υπάρχει να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις πόλεις,. Τα παιδιά τόνισαν με το δικό τους τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και την αλλαγή συμπεριφορών κατά την κυκλοφορία στο κέντρο των πόλεων.

*Οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σε αυτό από τον Νοέμβριο 2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018

Η ομάδα από το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας με μήνυμα «Τόλμησε να ζεις τα όνειρα σου» παρουσίασε τον τρόπο που δούλεψε. Βιωματικές δράσεις, καταγραφή προβλημάτων και κατάθεση προτάσεων ήταν τα βήματα που ακολούθησε.

 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην Πάτρα κι έτσι οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους με τον εντοπισμό προβλημάτων μετακίνησης και τις προτάσεις τους για λύσεις στο πρόβλημα, που επηρεάζει την λειτουργία της πόλης. Στάθηκαν ιδιαίτερα στην χρήση του ποδηλάτου.

Στον χώρο υπήρχαν εικαστικά έργα και μακέτες των παιδιών.


 
 
 
 
 
 
 

*Η ομάδα αποτελείται από τους Ιωσήφ Οργανόπουλο, Ηλιάνα Κατσικαρέλλη, Αλεξάνδρα Νικολοπούλου, Αγγελική Μεντζίνη, Γιάννη Τσάτσαρη, Κυριακή Χριστοπούλου, Σοφία Νταβλούρου και Μαρία Σαρτώρου. Οι καθητητές που συντόνισαν την εργασία είναι Κωνσταντίνα Μανωλοπούλου και Ιωάννα Παπαδάτου, με Διευθυντή του Γυμνασίου τον Χρήστο Χριστακούδη.

 

Τα παιδιά απο το ΕΕΕΕΚ Αχαϊας παρουσίασαν ένα δρώμενο που είχε να κάνει με την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που θέλουν να κυκλοφορήσουν σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

«Θέλω να χρησιμοποιώ το λεωφορείο»

«Θέλω να υπάρχουν ράμπες»

«Θέλω να μπαίνω στα μαγαζιά»

ήταν κάποιες από τις φράσεις που ακούστηκαν.

Πριν το δρώμενο των παιδιών οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για την περίοδο προετοιμασίας τους αλλά και για τον τρόπο που δούλεψαν. Μέσα από φωτογραφίες έδειξαν τα προβλήματα που κετέγραψαν σχετικά με την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία αλλά και με την πρόσβαση τους σε χώρους του κέντρου.

 

*Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Οδυσσέα Αγγελόπουλο, Γιάννη Μπαλόπουλο, Χρυσοβαλάντη Λεχουρίτη, Αμαλία Ρουμελιώτη, Κωνσταντίνο Μπάρλο και Ζώη Πεσματζόγλου. Οι εκπαιδευτικοί που συντονισαν την εργασία είναι η Ρόζα Κολανγγέλου, Σταύρος Παναγιωτάτος και Γεωργία Κολλιοπούλου με Διευθυντή τον Σπύρο Ψαρρά.

 
 
 
 
 

 Κωνσταντίνα Τσίχλα

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1021905