Εκτύπωση

Γιορτή Τέχνης 2017

on . Posted in Καινοτόμες δράσεις

 

20170509 114748Ο Λογοτεχνικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών με θέμα «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...» ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μαθήτριες και μαθητές από αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας συμμετείχαν με ενδιαφέροντα έργα. Μας συγκίνησαν με την ευαισθησία, την πρωτοτυπία, τη φαντασία και την έμπνευση που προσέγγισαν το θέμα, αλλά και  την αισθητική ποιότητα  διαχείρισης και ανάδειξής του.

Οι αρμόδιες επιτροπές, για την πεζογραφία ( Ψυχογυιοπούλου Π., σχολική σύμβουλος φιλολόγων Πατρών, ο φιλόλογος και συγγραφέας Άρης Δρουκόπουλος, ο πεζογράφος Βασίλης Χριστόπουλος), για την ποίηση (οι ποιητές Γιάννης Ζαρκάδης και Σπύρος Βρεττός, η φιλόλογος και ποιήτρια  Χριστίνα Καραντώνη), για τα εικαστικά έργα (οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κλ. Κωστόπουλος και Ε. Μπαρμπαγιάννη), για τα ψηφιακά έργα (ο καθηγητής Πληροφορικής Π. Χατζηαντωνίου και ο φιλόλογος και ζωγράφος Π. Χαλούλος), για τη φωτογραφία (η Ελένη Σιγαλού, φυσικός και ποιήτρια και η φιλόλογος και ποιήτρια Χριστίνα Καραντώνη), για τις μουσικές συνθέσεις (Κων/να Σακκά, σχολική σύμβουλος Μουσικών και  Χάρης Πεγιάζης, μουσικός, καθηγητής σύνθεσης), μελέτησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τα έργα όλων των συμμετεχόντων.

 Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, ώρα 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου  Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58), κατά την οποία δόθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, αλλά και τιμητικές διακρίσεις. Μαθήτριες και μαθητές διάβασαν αποσπάσματα από τα έργα τους, ενώ παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά και τα ζωγραφικά έργα των μαθητών. Ακούστηκαν και οι μουσικές συνθέσεις των μαθητών. Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με τα εξής έργα:

1) ένα ψηφιακό διήγημα από τις μαθήτριες Χριστοπούλου Κυριακή και Σκόνδρα Αθανασία (Β4)με τίτλο «Όνειρο και Δράση»

2) ένα Ποίημα (power point) με τίτλο:«Αν ήταν τον κόσμο να άλλαζα»

3) Τρείς εικαστικές δημιουργίες: «Ο πλανήτης του άλλου, πλανήτης όλων μας»(Παναγοπούλου Ειρήνη,Β3), «Το Δέντρο της Ζωής Αντιστέκεται» (Νταβλούρου Σοφία ,Β3) και «Παράθυρο με θέα» (Μαλαγκονιάρη Λουκία, Γ2)

20170509 114708

20170509 114610

4) Μια μουσική σύνθεση από το μαθητή Μανωλόπουλο Παναγιώτη, (Α4)

Από αυτά διακρίθηκαν στην Πεζογραφία και στην ψηφιακή παρουσίαση το «Όνειρο και δράση» (Χριστοπούλου Κυριακή και Σκόνδρα Aθανασία, Β4), όπως επίσης το εικαστικό έργο «Ο πλανήτης του άλλου, πλανήτης όλων μας» (Παναγοπούλου Ειρήνη,Β3)

Δείτε εδώ την Παρουσίαση "Όνειρο και Δράση"

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους τους μαθητές μας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, γιατί στήριξαν με τον τρόπο τους,  την προσπάθεια καλλιέργειας μιας δημιουργικής και συνάμα κοινωνικοπολιτιστικής - σχολικής κουλτούρας, που επιδιώκεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας: «Εσύ ,όπως κι Εγώ. Εξερευνώντας τη Διαφορετικότητα μέσα από την Τέχνη», με την ενδυνάμωση και μαζί την ευαισθητοποίηση του Λογοτεχνικού –Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, που προσανατολίζεται προς αυτόν το σκοπό για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

Μανωλοπούλου Κ. (ΠΕ02)
Υπεύθυνη Προγράμματος

 Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 ηταν

 ηταν2

5

 

all.jpg

Εγγραφή

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
2
Άρθρα
611
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
1021703